BEN JIJ JE BEWUST VAN DE VEILIGHEID VAN SEKSSPEELTJES?

BEN JIJ JE BEWUST VAN DE VEILIGHEID VAN SEKSSPEELTJES?

SEKSUEEL GENOT IS IETS WAAR EEN IEDER RECHT OP HEEFT.

Het is een belangrijk aspect van het leven van de mens, en het verdient het om te worden begrepen, geaccepteerd, gekoesterd en natuurlijk te worden voortgezet, in breedste zin van het woord. Seks heeft voor een groot deel te maken met een gezond en gelukkig leven. En hoe fijn is het om je seksuele geluksmomenten te kunnen blijven koesteren door seksspeeltjes te (blijven) gebruiken? Anno 2020 zijn er heel, heel héél veel soorten seks speeltjes te verkrijgen, maar letten we er eigenlijk wel op of al deze speeltjes wel gezond zijn voor ons lichaam en ben jij je dus eigenlijk wel bewust van de veiligheid van seksspeeltjes?

HET WOORD ‘VIBRATOR’ KAN NIET WORDEN UITGESPROKEN..
Of 9 van de 10 ziet al een grote, roze roterende Tarzan vibrator voor zich. En laten we eerlijk wezen, al deze seksspeeltjes zien er tegenwoordig zó fantastisch uit en de verkooppraatjes zijn zó goed, dat we zo’n roze, roterende vibrator eigenlijk wel aan moéten schaffen.. toch?! 
 
HETZELFDE GELDT VOOR DILDO'S

Je hebt ze tegenwoordig in allerlei verschillende kleuren, soorten en maten en zo’n paarse, buigzame dildo is ook eigenlijk wel echt een Must-Have voor het oog (yep, uitsluitend voor het oog).

WEET WAT JE KOOPT, BABE

Want al deze seksspeeltjes kunnen er dan wel zo geweldig uitzien, maar doe alsjeblieft wat huiswerk (of laat ons dit voor je doen ;-)) en weet welke materialen veilig zijn om te gebruiken en welke niet. Zo heeft Greenpeace in 2006 reeds een artikel geschreven over de extreem hoge concentraties weekmakers die in vele seksspeeltjes worden gebruikt.

Lees vooral door om meer bewust te worden van de veiligheid van seksspeeltjes

FTALATEN

Er is naar voren gekomen dat er ftalaten (oftewel chemische stoffen) zijn gevonden in vele sexspeeltjes en andere producten om plastic te kunnen verzachten en de flexibiliteit van plastic te kunnen vergroten. Er zijn onderzoeken geweest waaruit wordt gesuggereerd dat een levenslange blootstelling aan deze chemische stoffen, mogelijk kanker kunnen veroorzaken en ook schade kunnen toebrengen aan de voortplantingsorganen, de teelballen en zelfs de lever.

Aangezien er nooit op de verpakking wordt aangegeven dat een product schadelijk is voor het lichaam, is het toch verstandig om goed onderzoek te verrichten of een product wel veilig is. Wanneer je de verpakking bestudeert, let dan ook op materialen zoals polyvinylchloride (PVC), vinyl, en Jelly-rubber, welke vaak ftalaten bevatten. Vergeet niet dat ftalaten plastic zachter maken, en dus buigzaam speelgoed met een Jelly-achtig uiterlijk al heel snel kunnen worden gezien als zijne ‘’verdacht’’.

 
ZACHTE SPEELTJES

Het wil niet direct zeggen dat ieder speeltje dat bijvoorbeeld zacht is, en kan worden ingedrukt wijst op de aanwezigheid van ftalaten. Wel kan het betekenen dat deze zachte seksspeeltje bacteriën kunnen verzamelen in de ‘’poriën’’, wat maakt dat de sextoys niet voor 100% gereinigd kunnen worden. Om deze zachte speeltjes toch zo goed en veilig mogelijk te kunnen gebruiken, adviseren wij je om dit soort speelgoed te gebruiken met een condoom, zodat je er iedere keer weer zeker van bent dat je een schoon speeltje hebt wanneer je het speeltje gebruikt.

De prijs van de zachte, Jelly-achtige speeltjes ligt vaak lager dan de seksspeeltjes die zijn gemaakt van (bijvoorbeeld) siliconenWij vinden het dan ook logisch dat wanneer je nog nieuw bent in de wereld van sex speeltjes, je jezelf er ietwat ongemakkelijk bij voelt om gelijk veel geld te investeren in een (siliconen) seksspeeltje. Onze tip is dan ook, dat als je toch graag een plastic seksspeeltje wilt aanschaffen, deze uitprobeert en gebruikt met een condoom.

Ga dus vooral bij jezelf na of de verkoper voor kwaliteit of kwantiteit gaat en neem rustig de tijd om ook andere websites door te nemen. Worden alle belangrijke informatie die je dient te weten vermeld? Over zowel de veiligheid van het product, als het reinigen hiervan? En hoe onderhoudt je dit product het beste?

Ook adviseren wij jou om je erotisch speelgoed aan te schaffen bij een betrouwbaar en veilig bedrijf dat geïnteresseerd is in zowel het plezier dat je beleeft aan de/het seksspeeltje(s), als aan je gezondheid. 

Het is van belang dat je ongeremd veel plezier kunt beleven aan jouw favoriete buddy, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je eigen welzijn.

BIJNA IEDEREEN IS GESTELD OP HET WELZIJN VAN ZIJN OF HAAR KIND EN VINDT HET OOK ONWIJS BELANGRIJK OF HET SPEELGOED WAT HIJ/ZIJ KOOPT VOOR ZIJN/HAAR DOCHTER, VRIJ IS VAN O.A. WEEKMAKERS MAAR WAT MEN VAAK VERGEET; IS DAT DE EROTISCHE SPEELTJES DIE ZIJ VOOR ZICHZELF (OF PARTNER) GEBRUIKEN OOK GEMAAKT KUNNEN ZIJN VAN MATERIALEN WAAR WEEKMAKERS IN VERWERKT ZITTEN.

Jill VDP
CARE WHILE YOU SHARE!

Seksspeeltjes zijn niet gemaakt om alleen te gebruiken voor de singles onder ons. Ook koppels gebruiken sextoys voortdurend om de eerste keer een orgasme te kunnen krijgen, om het orgasme nog intenser te laten worden, een harder orgasme te krijgen of om een nog wildere seksbeurt te hebben. 

Het bijbrengen van seksspeeltjes in je relatie kan ervoor zorgen dat jullie samen in een hele andere extase zullen belanden. Maar ook hierbij willen wij je adviseren om deze seksspeeltjes met enige voorzichtigheid te gebruiken. 

Kom er -voordat je jezelf waant in de heerlijke speelwereld van de couples toys- achter of je partner geen soa heeft, want óók soa’s kunnen worden overgedragen via het gebruik van sextoys. 

Bedek speeltjes dan ook altijd met een condoom alvorens je het seksspeeltje gebruikt en vervang het condoom weer voor een nieuwe als je partner aan zijn/haar speelgenot wilt beginnen.

Om nog even bij het gebruik van een condoom te blijven, willen we je bijbrengen dat het gebruik hiervan ook van groot belang is tijdens je vaginale- of anale spel met een seksspeeltje. 

Het beste zou zijn om voor ieder lichaamsdeel een eigen speeltje te hebben, maar indien dit niet het geval is, trek dan een condoom over het speeltje heen en verwissel deze weer als je de andere ingang wilt stimuleren. 

Je wilt namelijk geen bacteriën overbrengen vanaf bijvoorbeeld de anus naar de vagina.

REINIG JE SEKSSPEELTJES ALTIJD NA IEDER GEBRUIK.

Het is goed om te weten waar je het speeltje inbrengt, zodat je het altijd goed schoon houdt. Het beste is om je speeltje na gebruik, voor 15 tot 30 secondes met antibacteriële zeep te wassen en deze goed af te spoelen met warm water. 

Ook toy reinigers kunnen hierbij helpen. Wanneer je jouw seksspeeltje hebt gewassen met zeep en warm water, kun je deze (om schimmels te voorkomen) het beste ‘gewoon’ laten opdrogen. 

Overige siliconen speeltjes (behalve vibrators) kun je wassen en desinfecteren door deze in kokendheet water te leggen, zodat de speeltjes hierdoor gereinigd worden.

ZIE HIERBIJ EEN OVERZICHT MET DE VEILIGE MATERIALEN DIE WIJ AANBIEDEN:
  • 100% Medisch Siliconen (Medical Grade Silicone)
  • ABS (hard plastic)
  • Flexibel IntraMed
  • Flexibel TPE
  • Flexibel TPR
  • Hard Medisch Polypropeen
  • Latex
  • PVC (uitsluitend wanneer het om een hard product gaat)
  •  Stevig Elastomeer

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! XOXO RB


De waardering van www.rebelbabes.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.